Information Anlægget Byggetips Galleri Links Aktivitetskalender Nyheder Login
Foderstof forretning Tilbage

Anton C. Nielsens foderstof forretning
Modsat stationsbygningen, på samme side som skoven, lå der før i tiden en foderstofforretning som hed Anton C. Nielsen. I starten var det en mindre virksomhed, men med tilslutning til jernbanen voksede virksomheden gennem årene og fik senere eget siloanlæg og større lagerhal. I midten af 80'erne lukkede forretningen og i årene efter stod bygningerne tomme. Da byrådet senere besluttede at opføre et kulturhus på grunden, blev den store vej der gik mellem bygningen og skoven flyttet tæt på banen. I den forbindelse blev alle bygninger og siloer revet ned.
 

Et meget gammelt oversigtsbillede over byen. Foderstofbygningen ligger på skovsiden af jernbanen. På dette billede er siloerne endnu ikke bygget.
 
Her er endnu et oversigtsbillede taget mod skoven. Her er siloerne blevet bygget og der er også kommet en ekstra lagerhal til venstre. Billedet er fra ca. 1986.Billeder af bygningen


Billede taget fra perron 1 mod nord.


Endnu et billede taget mod nord. Her er siloerne bygget.


Her et billede fra vejsiden (skovvej).


Lidt tættere på og stadig fra perron 1.
Modellen bygget af Anders Bendtsen i 2008
Da vi ikke har tegninger af den originale bygning, er størrelsen på modellen lavet efter de få billeder vi har og derudover er størrelsen også afhængig af pladsforholdene hvor bygningen skulle placeres. Foderstofbygningen er lavet som de fleste andre bygninger vi har på anlægget, dvs. bygget i ca. 2,3 mm pap og efterfølgende beklædt med hjemmelavet murstenspapir. Vinduerne er grønne og er tegnet på computeren. Efterfølgende er de printet på et overhead plastik ark som er gennemsigtigt. Dørene er udskåret i pap med hobbykniv og malet grønne. Taget er et stort færdiglavet plastic ark som har riller. Efterfølgende er der skåret riller på modsatte led med en hobbykniv, så det kommer til at ligne tagplader. Tagrender er lavet af små sugerør, der er skåret halvt over, og nedløbsrør er lavet af elektriker ledningerne der er afisoleret og bukket i korrekt form.

De 8 siloer er lavet af en trærundstok, der er savet over i passende længde, eller i dette tilfælde højde. Herefter er der lagt et tag på lavet af pap og det hele er blevet malet i grå farve. Efterfølgende har siloerne og transportbåndsbygningen, som ligger mellem siloerne og foderstof bygningen,  fået et "slidt look" ved at nuancere med mørke farver og en grøn alge-lignende farve. De små vinduer på begge disse bygninger er tegnet på computer, printet og så limet fast.

Området omkring bygningen er på nuværende tidspunkt ikke lavet færdigt. Det er planen at der skal lægges belægningssten (evt. et færdigkøbt Faller plastik ark, som er fotokopieret og limet på pap) på forpladsen, hvor sporene går, og en indkørsel ind til området fra den store vej der går forbi. Som følge heraf er bygningen endnu ikke fastgjort og placeret helt korrekt som man kan se på billederne herunder.
 


Siloerne til højre for bygningen.

Bygningen set fra banesiden.

Her de 2 læssespor foran bygningen og siloerne..

Et oversigtbillede over området.

Siloerne fylder godt op i landskabet.

Her indgangen til kontor og lager.