Information Anlægget Byggetips Galleri Links Aktivitetskalender Nyheder Login
Veje Tilbage

Følgende materialer skal bruges:

  • 1 mm tykt pap.

  • brun og grøn plastmaling.

  • plakatfarve (en asfaltgrå blanding og en hvid).

  • hobbylim eller trælim.

  • græsfibre og grus (købt i hobbyforretning)Grundfladen, hvor vejen skal anlægges, skal være jævn. Fladen males brun, hvor der skal være grus, og grøn, hvor der skal være græs.
Er der tale om en asfalteret vej, skæres vejbanen ud af pappet i den ønskede bredde og form og males asfalt grå.

Når den er tør, limes den fast. Pas på at kanterne holdes nede, til limen er tør. Langs asfaltkanten er der i reglen en stribe af varierende bredde, hvor der ikke eller kun pletvis gror græs.
Derfor smøres først et lag lim på rabatterne og gruset drysses på og duppes fast med fingrene. Når limen er tør, fjernes det løse grus med støvsugeren, og der smøres lim på, hvor der skal være græs. Husk altid, at på jord- eller grus arealer, der delvis er dækket med græs, skal græsset lægges på efter, at gruset er på limet og blevet tør og ikke omvendt.

Færdselsstriberne på kørebanen påføres enten ved at skære strimler ud af selvklæbende papir (etiketter), eller ved anvendelse af fortyndet hvid plakatfarve sammen med det tegneredskab, der kaldes en ridsefjer. Det er fordelagtigt at råde over en PC med et tegneprogram, idet det giver mulighed for at tegne afmærkningen og printe den ud på etiketpapir.
Udformningen og dimensionerne af færdselsstriberne kan studeres på de rigtige veje eller hentes fra justitsministeriets cirkulære om afmærkning på kørebaner (kan nok skaffes gennem boghandelen).

En asfalteret vej må gerne gives et slidt udseende ved skiftende nuancer i farven, lapper, oliespild etc.