Information Anlægget Byggetips Galleri Links Aktivitetskalender Nyheder Login
Dansk Modeljernbane Union Tilbage

Klubben er medlem af Dansk Modeljernbane Union.

DMJU er en sammenslutning af modeljernbaneklubber i Danmark. DMJU blev stiftet i 1961 i Slagelse med Dansk Model Jernbane Klub som initiativtager.

DMJK var tidligere bindeleddet imellem modeljernbaneklubberne i ind- og udland, og var også arrangør af MOROP kongressen i Danmark i 1959, samt i 1999. DMJUs formål er at fremme samarbejdet mellem alle danske og udenlandske modeljernbaneklubber og jernbanemæssige organisationer.

DMJU holder hvert år et weekend-årsmøde, hvor der med mellemrum afholdes modelbygge- og fotokonkurrence, som afsluttes med diplom- og gaveoverrækkelse. Mødet foregår på skift mellem de forskellige Unionsklubber. DMJU sender løbende informationer ud om diverse aktiviteter i ind- og udland.

DMJU er medlem af den Europæiske Sammenslutning MOROP, der har hovedsæde i Bern, Schweiz. I MOROP udarbejder de såkaldte NEM-normer, og i dette arbejde deltager DMJU aktivt med 2 mand i MOROPs tekniske kommision. MOROP holder hvert år en kongres, hvor MOROP afholder sine tekniske og besluttende møder. I forbindelse med kongressen foretages der jernbanemæssige udflugter og en kongres varer normalt en uge. Kongresserne holdes på skift i de forskellige unioners lande.

I marts måned 1994 holdt DMJU for første gang modeljernbaneudstilling i "DSB-Kursuscenter Østerport" i København. Udstillingen i 1995 blev holdt i Fredericia, og siden dengang har det været en fast begivenhed at der hvert år afholdes udstilling i Jylland eller i København.

Klik her for at gå til DMJU's officielle hjemmeside